כל מה שצריך לדעת על השקעה בהלוואות חברתיות
תוכן עניינים
דמיין מערך עסקי מסורתי: כאשר אתם רוצים להקים עסק, אתם צריכים הון עצמי כלשהו. לכן, אתם פונים לבנק או למלווה אחר, ולוקחים הלוואות כדי להתחיל. המשקיעים מגיעים מאוחר יותר, לעתים קרובות לאחר הנפקה ראשונית לציבור, כאשר המניות הופכות לזמינות.
הלוואות חברתיות עובדות אחרת
הלוואות חברתיות מעמית לעמית, או P2P, מאפשרות לאנשים להתחבר ישירות לאנשים אחרים. במילים אחרות, בעלי עסקים מתחברים ישירות למשקיעים בודדים שרוצים להלוות להם כסף.
מצד אחד, פלטפורמות אלה מאפשרות ליזמים לעקוף גופי אשראי מסורתיים, מהם אולי יתקשו לקבל מימון. מצד שני, הן פותחות את הדלת למשקיעים בודדים, להשקיע בחברות כבר בשלב הראשוני שלהן – דבר שכנראה לא יכולים היו לעשות בדרכים אחרות.
איך עובדות הלוואות חברתיות?
ראשית, אנשים שמחפשים מימון לעסק צריכים לעמוד בקריטריונים, אשר נקבעים על ידי מנהלי הפלטפורמה. אם הם זכאים ומסכימים לתנאים המוצעים, הם מגישים בקשה רשמית להלוואה.
לאחר אישור ההלוואה, עוברים לשלב המימון. בשלב זה, מספר משקיעים נכנסים לתמונה כדי לבדוק את פרטי ההלוואה. אם הם אוהבים את מה שהם רואים, הם יכולים להחליט אם לממן את כל ההלוואה או חלק ממנה, בהתאם לתנאים שסוכמו.
ברגע שההלוואה משיגה מספיק משקיעים כדי לעמוד בסכום המבוקש, כל כספי המשקיעים מאוחדים יחד, והפלטפורמה יוזמת העברה אלקטרונית של כספים ללווים. בדרך כלל ההעברה מהירה מאוד, אפילו תוך יום עסקים אחד.
לאחר מכן, מקבל ההלוואה צריך להחזיר את ההלוואה בתשלומים חודשיים קבועים בתוספת ריבית, והתשלומים מחולקים למשקיעים בהתאם לתנאי ההלוואה.
האם כדאי להשקיע בהלוואות חברתיות?
השקעה באמצעות פלטפורמות של הלוואות P2P היא למעשה השקעה אלטרנטיבית – מונח אשר מתייחס להשקעה מחוץ לשוק ההון, כלומר לא במניות, אג"ח וכו'. באופן כללי, להשקעות אלטרנטיביות יש מספר תכונות שונות, לעומת מאפיינים של השקעות "רגילות": הן מורכבות יותר, פחות מוסדרות ופחות נזילות.
האם זה שווה את זה? ובכן, תלוי בכם, בהעדפות, ביכולות ובצרכים שלכם. מצד אחד, כ השקעה אלטרנטיבית מסייעת לפזר סיכונים ולגוון את תיק ההשקעות שלכם. מנגד אין ספק כי המשקיעים לוקחים על עצמם את רוב הסיכון בהלוואות חברתיות.
האם זה שווה את זה? תלוי ברמת הסיכון שאתם מוכנים ויכולים לקחת על עצמכם, וביכולת הפוטנציאלית שלכם להתאושש מהון אבוד. אם אתה נוטים לשמרנות והמרווח שלך להפסד מקובל נמוך, הלוואות חברתיות כנראה לא מתאימות לכם.
לעומת זאת, אבל אם אתם יכולים להרשות לעצמכם להתמודד עם הפסד פוטנציאלי, ואתם מוכנים להסתכן קצת עבור מרווח תגמול גבוה, זה עשוי להשתלם בגדול.
לסיכום
אם אתם מחליטים להשקיע בפלטפורמה של השקעות חברתיות, ודאו שאתם מכינים שיעורי בית מראש, כי שתדעו לאן אתם נכנסים. השתמשו תמיד באתר מכובד, ותקראו את האותיות הקטנות ביותר.
"אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל."